dinsdag 14 december 2010

Reactie Barbara op Decorworkshop en Presentatie in de Theaterzaal

decor workshop okt/nov:
Het brede thema, boerderij van de toekomst, hebben jullie in één week onderzocht. Van een zelfvoorzienende stad met verticale landbouw, een verticale schapenfarm en een melkfabriek zonder koeien. We hebben het over 2050. Geen koe komt er meer aan te pas, het methaangas dat vrijkomt in de eerste kunstmatige maag voorziet de machine van energie en dit zelfregulerende systeem produceert melk (ooit)..
Jullie hebben hard gewerkt om in 4 weken de melkmachine op 'ware' grote uit te voeren, verschillende meters hoge objecten! Jullie hebben geduld moeten opbrengen om de vele inhoudelijke en artistieke beslissingen met de groep te kunnen nemen.

presentatie 12&13 dec.
Het is zover! alle technische workshops komen samen in een 'eind'presentatie in de theaterzaal, allen hebben gewerkt vanuit het thema 'stad en platteland'. De theaterzaal dreigde bijna aan jullie neus voorbij te gaan maar jullie hielden voet bij stuk; wij willen in de theaterzaal presenteren! Gevolg was een indrukwekkende museale opstelling, de zaal in alle breedte, lengte en vooral hoogte goed gebruikt en de melkmachine als kloppend hart met pulserende maag in het centrum, luidt kreunend en steunend zijn werk deed. Rondom de installatie het videomateriaal dat jullie in de afgelopen periode hebben geproduceerd met als grote verrassing de expressief bewegende insect-achtigen.
Mooi om al het werk van de afgelopen periode samen te zien komen, op naar de individuele installaties, eindelijk even los van elkaar.
Fijne vakantie en succes in januari.
Barbara Westra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten