zaterdag 9 oktober 2010

Videoworkshops afgerond!

Hoewel het overgrote deel van de klas gister in Den Haag was om te protesteren tegen de bezuinigingen op kunst en cultuur, bleven Zip en ik achter in Amsterdam om de videoworkshop te beëindigen.

Deze week kregen we de taak namelijk om te monteren: iets wat langer duurt dan je eigenlijk verwacht. En waar in het begin het plan was om 1 film te maken, hebben we uiteindelijk moeten beslissen om in verschillende groepjes verschillende stukjes video te maken.

Zo zijn er video's van interviews met stadsmensen over hoe zij denken over het platteland, zijn er sfeerbeelden gemaakt van het platteland rondom Leiden, is er een interview afgenomen met Paul Koek, een interview gehouden met Jan (OTT-S'er), hebben we interviews met boeren gekregen van de Veenfabriek, en hebben we zelf met elkaar gediscussieerd over het thema Platteland als Podium en de opdrachten en het leertraject dat wij in dit thema volgen. 

Dit is deze week gemonteerd, en gister werd het afgemaakt: Paul maakte sommige filmpjes nog net even wat mooier, en hielp Zip en mijzelf met het perfectioneren van onze filmpjes. Zip had de interviews met stadsmensen en ik deed de groepsgesprekken.

Nu is alles waar mogelijk af, en heeft Paul het op een DVD'tje gezet.

Omdat de meesten gister dus in Den Haag waren, was het helaas (nog) niet mogelijk om een presentatie van dit alles te geven voor onze workshopdocenten. Maandag wordt er overlegd met Gwenoële wanneer dit dan zal plaatsvinden.

Overigens nog leuk: we hebben alles gemonteerd in het programma Final Cut Pro, daarover hieronder nog een leuk artikel over het programma en monteren in het algemeen:
http://www.apple.com/nl/finalcutstudio/in-action/eatpraylove/

Volgende week hebben we verdiepingsweek, waarin we met Judith dieper op het thema ingaan. Hoe dat gaat, laten we jullie volgende week weten.

Groetjes,
Niels D.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten